Galéria

pivko Dobronay

Chmeľ

Hriňovská voda

Jačmeň

Pivné kvasinky

Pri výrobe piva, sladovnícky jačmeň rozomletý na šrot zmiešame s teplou vodou. Uvoľnený jačmenný škrob sa enzymatickým pôsobením premení na zkvasiteľné cukry, ktoré slúžia ako potrava pre pivné kvasinky.

Od šrotu oddelený číry „sladký“ roztok uvaríme s chmeľom, prípadne bylinkami a po ochladení zmiešame s pivnými kvasinkami. Po búrlivom kvasení, keď kvasinky spotrebujú primerané množstvo cukru sa „mladé“ pivko, podľa typu, nechá odpočinúť jeden aj dva mesiace.

Počas tohto odpočinku sa nasycuje vlastným oxidom uhličitým, dozrieva v jemnej chuti, farbe a číri sa.

Pivko máme hotové – naše domáce, ktoré nefiltrujeme ani nepasterizujeme, aby sme ho zachovali živé.

Scroll to Top